My Story

Ik ben Tomas Folens, gehuwd en papa van drie kinderen. Ik weet me elke dag uitgedaagd om een goed en rijk evenwicht te vinden tussen wie ik ten diepste toe ben, het gezin waar ik deel van uitmaak, mijn interesses en mijn job.

Ik heb een grote interesse voor wat mensen in beweging zet en voor alles wat met verbinding te maken heeft: verbinding maken met jezelf, met je gezin, je job, met anderen in het algemeen en nog een stap verder met wat ons overstijgt.

Na mijn lerarenopleiding studeerde ik theologische ethiek (PhD) en pedagogiek aan de KULeuven. Daarna verdiepte ik mij verder in verschillende aspecten van coaching door het volgen van diverse coachingsopleidingen, NLP, relaxatietherapie, intuïteve ontwikkeling en management.


Ik ondersteun mensen in de zoektocht naar verbinding met zichzelf, met anderen en met de ruimere wereld vanuit de overtuiging dat iedereen een unieke taak heeft in deze wereld.


To dare is to lose one’s footing momentarily. Not to dare is to lose oneself.” – Soren Kierkegaard

Gelukkig getrouwd, een mooie job, een eigen huis… Heel wat van ons hebben alles om gelukkig te zijn én toch lijken we het leven niet voluit te leven. Vaak zijn we onze eigen rem. We durven niet ten volle ons authentieke zelf te zijn. We zijn bezige bijen, maar vergeten tijd en rust te nemen en voor onszelf te zorgen. Daardoor slagen we er niet altijd in om ons echt vrij te voelen in het leven. Deze ervaring was voor mij het begin van een traject van persoonlijke ontwikkeling.

“Personal development is the belief that you are worth the effort, time and energy needed to develop yourself.” – Denis Waitley

Tijd steken in persoonlijke ontwikkeling getuigt van een eerste stap in zelfvertrouwen. En van de eerste stap komt de volgende…

Voor mij leidde mijn zoektocht langs NLP, verschillende coachingsopleidingen, aandacht voor beweging, emotioneel lichaamswerk, shiatsu, reiki, acupunctuur, macrobiotiek, ademhaling, stemcoaching, personal coaching, relaxatietherapie…

Elk van deze ervaringen bracht een stukje ‘nectar’ in mijn leven. Uiteindelijk kreeg ik meer energie en vond ik stap voor stap de verbinding met mijzelf terug.

I absolutely believe that people, unless coached, never reach their maximum potential.” – Bob Nardelli

Op mijn pad heb ik heel wat boeiende gidsen mogen ontmoeten die ik bijzonder dankbaar ben. Als coach wil ik ook zelf gidsen door mensen te ondersteunen die hun eigen pad van persoonlijke ontwikkeling willen uittekenen om op die manier dichter bij hun authentieke zelf te komen.  

Als je op zoek ben naar een gids, dan ondersteun ik je graag bij het zoeken naar waar je ten diepste toe beweegt, in het helder stellen waar je naartoe wil, in het opruimen van hindernissen onderweg.  

Waar ik de nectar haalde

Een volledig overzicht van de door mij gevolgde opleidingen en van mijn background? Check mijn linkedin-profiel.

“Be the change that you wish to see in the world.”

Magatma Gandhi

We do not need magic to change the world, we carry all the power we need inside ourselves already: we have the power to imagine better.

J. K. Rowling

Tension is who you think you should be, relaxation is who you are.

Old Chinese Proverb